dilluns, 8 de setembre del 2014

CATALUNYA, EL PAÍS MÉS SOBIRANÍSSIM

AGNÈS ARMENGOL I ALTAYÓ. Els inscrits a la "V" de la Diada ja han superat la xifra de l'any passat. Han arxivat la querella de Manos limpias contra Forcadell. I els partidaris de la independència d'Escòcia superen els qui no ho són. Avui toca pujar l'autoestima. Prou d'autocastigar-nos. D'aquí aquesta pluja de bones notícies pel sobiranisme. 

El mateix dia que el president espanyol Rajoy declara que ho té tot preparat per a frenar el 9 de novembre. Quina por! Realment en fa perquè les persones que es mouen sempre en el terreny de les negacions i les amenaces i que no saps massa a què s'estan referint quan les emeten fan un cert respecte. Et poden sortir pel lloc menys pensat.

Els que sí sortirem per a inundar els carrers de Barcelona serem els milers de ciutadans catalans que no ens volem quedar amb els braços creuats i volem posar el nostre petit granet d'arena perquè la "V" sigui possible. Perquè volem dir a Espanya i al món sencer que no ens conformem a seguir com fins ara. Volem votar! 

I ho volem fer perquè les fronteres es decideixen a les urnes, manllevant la frase de la presidenta d'Omnium Cultural, Muriel Casals. Fronteres territorials, perquè d'altres tipus les decidim en la ment i en el cor i... en la violència de les paraules i les armes, desgraciadament. En alguns casos són anteriors a aquestes geogràfiques, les provoquen o les destrueixen. Serà per aquest motiu que els mossos d'esquadra fan cursos de tàctiques de guerra, com titula avui en portada El Mundo?

Ara és l'hora de ser bona notícia per a la nostra estimada Catalunya, perquè volem que sigui un país sobirà, el més sobiraníssim de tots. Un país lliure d'amenaces, de coaccions, de negativitats. Ara és l'hora de recordar que el poble persisteix en tots nosaltres, en cada un de nosaltres, i que tot allò que hem fet i tot allò que hem desitjat és l'essència mateixa del poble indestructible. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada