dijous, 24 de juliol del 2014

NOSALTRES ELS FANÀTICS DESCARRIATS

AGNÈS ARMENGOL I ALTAYÓNosaltres, els fanàtics, ens llevem cada matí amb l'ai al cor, pensant quina una ens tocarà rebre del nacionalisme espanyol més ranci i recalcitrant.

Nosaltres, els fanàtics, procurem complaure els nostres interlocutors usant la llengua de qui ens parla, si la sabem. I, encara, ens sentim culpables si, en alguna ocasió, mantenim la conversa en català gairebé sense adonar-nos-hi.

Nosaltres, els fanàtics, hem de viure contínuament justificant, no ja el nostre catalanisme o independentisme, sinó la nostra procedència catalana, com si fos un mal incurable o una tara de per vida.

Nosaltres, els fanàtics, quan ens movem per Espanya, no podem baixar la guàrdia dels bons modals i, tot i que ens diguin "polacos" en diverses ocasions, hem de somriure i dir-nos cap endins: ¿por qué será?

Nosaltres, els fanàtics, ens hem de mossegar la llengua, o millor embenar-nos les mans que teclegen, per no escriure per enèsima vegada, la queixa educada i mesurada, molt mesurada, a la 13tv de torn, de tan malament que ens tracten. 

Nosaltres, els fanàtics, som cèdules actives d'una mena de comandos terroristes disfressats de mestresses de casa, d'advocats, de mestres, d'actors, de paletes... que l'únic que volem és acabar amb l'Espanya renascuda de la democràcia. Quan resulta que aquesta Espanya s'està desintegrant degut a la corrupció i, sobretot, als governants ineptes que la porten a la ruïna més absoluta. 

Nosaltres, els fanàtics, som això burros determinats per la pastanaga que tenim al davant. Que no sabem ni volem mirar a dreta i a esquerre, no fos cas que ens desviéssim del camí recte del fanatisme políticament incorrecte.

Perquè... Hi ha un fanatisme políticament correcte? I tant, Agnès, quines preguntes de fer. És el fanatisme dels qui es pensen que només ells tenen tota la veritat, mentre escanyen el pobre i estafen la vídua. És el fanatisme del pensament, de la cultura i de l'estat únics que no suporten les dissidències d'altres fanàtics descarriats. 

Jo tinc clar que sóc de la casta dels fanàtics descarriats políticament incorrectes. I vosaltres?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada