dimarts, 22 de juliol del 2014

NO ÉS DE MAS, ÉS DE MÉS

AGNÈS ARMENGOL I ALTAYÓSi el projecte independentista, com alguns opinen, fos cosa de Mas, només, no sé pas si arribaria massa lluny, donat el desgast que està patint el president amb diversos fronts oberts: interns -desmembració de la coalició CiU, corrupció...- i externs -crisi econòmica, lideratge institucional del mateix procés...-.

Però el projecte o procés o consulta o, diguem-li com vulguem, és cosa de més, de molts més. Potser no ho és de tots, però sí de molts que, amb més o menys implicació o visibilitat, volem decidir sobre el nostre futur com a país. A hores d'ara això encara no s'entén a les Espanyes. I no hem de buscar culpables només allà, sinó que hauríem de fer autocrítica i avaluar què falla en la nostra comunicació i com podríem fer-ho millor.


El que surt a les fotos, i jo crec que més del que voldria, és certament el president Mas. És la cara política i institucionalment visible, l'interlocutor de referència obligada perquè és el nostre president, legítima i legalment escollit, l'hàgim votat o no. Els altres líders que donen suport a la consulta estan un pas enrere, encara que alguns surtin al costat seu en algunes de les fotos. 

I, en un cert sentit, ja els va bé això de no estar a primera línia. Es reserven i molt. De moment, se n'estan beneficiant, segons l'enquestes. És una qüestió d'estratègia. Aviat, de tota manera, hauran de sortir realment a la palestra de la vida ciutadana i explicar qui farà què, com, amb qui, per què, quan, on i per a què.

Per a convèncer certes persones indecises i porugues quan senten parlar d'independència, cal presentar un projecte de país que engresqui, que doni una certa seguretat, que sigui plausible. Perquè la gent normal i corrent no es vol tirar en braços d'una Catalunya que flaquegi i els deixi tirats a la vora del camí. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada