dimarts, 17 de juny del 2014

QUO VADIS MARIANO? QUO VADIS ESPAÑA?

AGNÈS ARMENGOL I ALTAYÓQuo vadis, Mariano? Doncs no sé pas si ho sap. Sembla talment desconnectat de la realitat, de la gent, de la unitat del país que tant defensa... No crec que ni per un moment s'hagi assegut a la cadireta per pensar. És massa infantil per a ell, massa no-res, segurament.

Així les coses, amb aquest lideratge rajonià.... Quo vadis España? o millor, on et porten? Al matadero per així poder-li donar al maestro las orejas i el rabo d'un toro mort i ben mort. El meu pare és de Navarra, per això a vegades em surt el ramalazo torero. Ja em disculpareu.

Tornem al que ens ocupa. Segons el president espanyol, amb la coronació de Felip VI, España recupera el consens i la unitat. Com diu? De quina Espanya parla, la de la pandereta, la del Podemos, la de la Puerta del Sol, la de la Falange, la de la cua de Càritas quan reparteix els lots de menjar o la del Banc d'aliments, la del castellà per sentència, la del 75? 

No hi ha una única i indivisible Espanya. N'hi ha moltes, milers... N'hi ha tantes, que es fa impossible encaixar-les en un sol trencaclosques, encara que no ho vulguin veure, ni sentir, ni tocar el Mariano i sus muchachos. És vergonyosa aquesta actitud de menyspreu vers tothom que demostren. Més que vergonyosa, insultant, arrogant fins a l'enèsima potència. No acabo de trobar les paraules per a definir la supèrbia d'aquesta mena de casta atemporal que ens escanya i ens governa. El Mariano no sap on va i Espanya tampoc, i no són els únics. 

I jo, i nosaltres que ens escarrassem a denunciar, a donar raons perquè ens deixin fer la consulta -fa dies que no l'esmentava explícitament-. Deixeu-me que em desmeleni: vai dove ti porta il cuore -era el títol d'un programa de televisió italià-. I on ens porta el cor? A desenganxar-nos d'una Espanya que ja no sura, que s'enfonsa més i més en l'oceà de la seva pròpia immundícia. Per això: partiamo presto on ens porti el cor... Cap a la Catalunya independent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada