dissabte, 7 de juny del 2014

EL CASTELL: UN VALOR EN SI MATEIX

AGNÈS ARMENGOL I ALTAYÓ. El valor és el protagonista del post d'aquest vespre. És la meva aportació castellera en aquest triduum singular des de la força, l'equilibri i el seny d'unes paraules que combinen la mesura i l'atreviment. I tot perquè el 9 de novembre volem fer realitat una utopia: senzillament poder votar per a decidir si volem ser un estat i un estat independent.

Valor per què i per a què? Perquè val la pena conjugar braços, espatlles, cintures i peus per a aconseguir construir un nou de vuit o un tres de nou amb folre i manilles. Valor perquè el compromís amb la terra comporta tenacitat, lluita constant, creativitat i coraggio que dirien els italians. Sí, aquesta paraula expressa, tot i la limitació, força bé el que vull dir.

I encara diria que en si mateix el castell és un valor, no només perquè estigui catalogat per la Unesco com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat, sinó perquè reflecteix el que és el poble català en la seva essència més genuïna. 

Però Agnès, toca de peus a terra, que tots els catalans no som pas castellers. Doncs no, certament, però tots, nascuts aquí o allà, som hereus d'una promesa de futur: aixecar la nostra pàtria perquè sigui coneguda i estimada pel que és: lloc d'acollida de les diferències que es "carreguen" i es "descarreguen".

Demà direm al món que el 9 de novembre volem votar. Ho direm amb castells aixecats a diverses ciutats europees i dels Països catalans. La cita és a les 12 del migdia. Gràcies a tots els qui ho fareu possible. #CatalansWantToVote. 

Per cert, serà Pentecosta, festa grossa de l'esperit. Així m'ho van ensenyar a l'escola. Així és que si per damunt dels castells veieu planejar coloms, no us estranyeu. Perquè el cel que pot esperar està del nostre costat. Paraula d'Agnès Armengol, àlies Nou Novembre. Bona diada castellera!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada