dilluns, 26 de maig del 2014

ESTOCADA DE MORT A L'ESPANYA DELS DARRERS 40 ANYS

AGNÈS ARMENGOL I ALTAYÓVolia titular avui amb aquella famosa frase pronunciada per un astronauta durant l'accidentat viatge de l'Apolo 13: "Houston, tenim un problema". Però com que ja ha estat utilitzada en altres ocasions per a fer anàlisi de les eleccions, m'he inclinat per aquest altre: Estocada de mort a l'Espanya dels darrers 40 anys

I és que la concepció d'Espanya tal i com fa tres anys tots plegats teníem -de les autonomies, de l'alternança política, de l'estira i arronsa...- ha rebut en aquests darrers temps una sèrie d'embats i de pulles i de banderilles que han desembocat en el "jaque mate" actual. Un bon títol també aquest.

La desafecció a l'estat espanyol ha quallat, i de quina manera, entre els habitants de Catalunya, amb un grau d'independència més o menys acusat. I el més graciós del cas és que ha estat la mateixa Espanya macarrònica en les seves expressions, nefasta en els seus menyspreus, arrogant en les seves anàlisis la qui ha contribuït, en gran part, a que sigui així. 


Podríem dir que l'estat espanyol ha practicat una mena d'eutanàsia activa, de la qual en paga les conseqüències. I ara vindran les exclamacions, les dimissions, els qüestionaments de la classe política... 

Però hi ha un factor superimportant en tot aquest procés que no s'està tenint massa en compte i que ha estat i és crucial, en la meva opinió, per a explicar la distància infinita que s'ha obert entre Catalunya i Espanya: els mitjans de comunicació. Primer els de tendència dretana als quals s'hi han sumat els de l'esquerre i als quals encara cal afegir els de propietat majoritària de la Conferència Espiscopal Espanyola. Com que el tema m'apassiona, n'anirem parlant.

I para muestra un botón. Sabeu quina era avui la pregunta del programa "Más claro agua" de 13tv?: ¿les preocupa el ascenso de la extrema izquierda y los enemigos de España? A mi el que em preocupa és que siguin tan "zoquetes", la veritat, perquè si hem de ser rivals, almenys que sigui des de la intel.ligència, si us plau. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada