diumenge, 4 de maig del 2014

CONSTANTS VITALS DEL PROCÉS

Quin és l'estat de salut del procés pel dret a decidir? Quantes pulsacions té per minut? Quines crisis travessa? Té febre alta? Pateix d'hipertensió? Avui us proposo analitzar això i molt més, des de la meva òptica peculiar, és clar. 

Parlàvem ahir de situació crítica. Permeteu-me esbrossar algunes premisses importantíssimes, que podrien fins i tot esdevenir punts de partida irrenunciables de la qüestió que ens ocupa: 


1. El procés pel dret a decidir té sentit només des del convenciment clar i distint que els habitants de Catalunya tenim el dret a pronunciar-nos sobre el destí que volem donar a la nostra vinculació o no vinculació al territori espanyol.

2. El procés pel dret a decidir té llums -capacitat de mobilització social, de generar projectes engrescadors- i ombres -lluites de poder i atomització de les propostes- en el seu interior. 

3. El procés pel dret a decidir es podrà veure intermitentment aturat per l'incompliment de plaços i vies, però el grau de conscienciació sobre l'oportunitat i la bonesa del mateix anirà creixent de tal manera que tard o d'hora s'haurà de consultar als ciutadans de Catalunya sobre la qüestió plantejada en la primera de les premisses. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada