dissabte, 15 de març del 2014

EXPERTS EN HUMANITAT

Què hem de fer? No me n'he oblidat, no. Ahir al vespre vaig acabar dient que la meva resposta la deixava per demà que és avui. Doncs espero no haver creat massa expectatives. Sincerament, no crec en receptes precuinades, sí aposto pel procés entès com a camí que entre tots anem construint. Com deia a alguns de vosaltres, confio molt més en el canvi d'actituds i en l'assoliment de valors que anomenaré "humans" per ser respectuosa amb tothom.

Què hem de fer? Descentrar-nos, ni més ni menys. Fugir de la mentalitat de centre, a la qual l'estat espanyol ens té tan acostumats. Fugir d'aquells que es creuen tan segurs de si mateixos que sempre esperen que els altres siguin els qui s'atansin a demanar favors que els concediran o no. 


Què hem de fer? Sortir i mirar a les cunetes de l'existència, als marges de la vida per a donar la resposta adequada a les necessitats de la gent. I això no consisteix a muntar espectacles per autojustificar-nos, no cal, sinó en fer petits gestos de solidaritat, de companyia. Què hem de fer? Fer-nos experts en humanitat. Ens hi posem? Que la vida, malgrat tot, "è bella, anzi bellissima!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada